Рів під Глинянською брамою планують перетворити на фонтан. Візуалізація

10606 0
На території облаштують місця для сидіння та замінять освітлення.

У Львові планують оновити простір під Глинянською брамою на території комплексу бернардинського монастиря. Як повідомила в коментарі Tvoemisto.tv очільниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, рів, що імітує оборонну споруду, планують залити водою, а на пішохідному просторі мають поліпшити умови для пішоходів.

«Ми в 2012 році проводили міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернандирів, там було кілька цікавих ідей, які ми хочемо реалізувати. Рів залишиться, але його перетворять на дуже плаский фонтан. Також там забезпечать доступ для людей з обмеженими можливостями», – сказала вона.

Читайте також: Уроки архітектури Твого міста: Львів у мурах

За її словами, місто передбачило кошти на проект. Якщо його зроблять швидко і в бюджеті залишаться гроші, то простір можуть облаштувати і до кінця цього року. Розробкою проекту займається фірма «Рутенія», яка розробляла проект реконструкції площі Митної.

У коментарі Tvoemisto.tv директорка фірми Ольга Криворучко зазначила, що на території простору також заплановано додати озеленення.

«Там залишиться прохід, місток та вали. Єдине, що зміниться, – рів, який зараз є пустий, наповнять водою. Там оновлять місця для сидіння, озеленення та освітлення. Також зміниться мощення», – сказала вона.

Візуалізація: Ольга Криворучко

Читайте також: Як змінилася площа Митна у Львові. Фотопорівняння

Вартість робіт у фірмі обіцяють оприлюднити після закінчення підготовки проекту та підрахунку кошторису.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!