Після ударів ЗСУ по Зміїному росіяни залишили острів

1550 0
Наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи.
фото: ок південь

фото: ок південь

Після ударів Збройних Сил України ракетами по острову Зміїному росіяни поспіхом залишили його. Про це йдеться в офіційному повідомленні оперативного командування «Південь».

«Протягом ночі, унаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із нанесенням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів»,  повідомили в ОК «Південь».

Читайте також: Між Україною та Росією відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими

Наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються.

У Міноборони росії це назвали кроком доброї волі, нібито російські військові завершили виконання завдань на острові. 

«Тим самим світовій спільноті продемонстрували, що рф не перешкоджає зусиллям ООН для організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України»,  додали у міноборони рф.

Читайте також: Російський військовий корабель, іди на х*й. 13 українських прикордонників героїчно загинули на острові Зміїний

Нагадаємо, що із початком повномасштабного вторгнення 24 лютого ворог намагався залякати українських захисників на острові Зміїному вимогами здатися, але українські прикордонники відмовилися, після чого розпочався ракетно-артилерійський удар. Президент України казав, що їм присвоять звання Героїв, а 28 лютого стало відомо, що морські піхотинці та прикордордонники з острові Зміїний живі

24 березня відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф. Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам сказав, що частина українських моряків із острова Зміїний загинули, частину взяли в полон – їх обміняли на російських військових.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!