Поблизу Львова будують найбільшу школу у Західному регіоні України. Фото

36444 0
У школі хочуть збудувати басейн, спортивні та тренажерні майданчики, кухню-їдальню та встановити ліфт.
Фото: sokilnyky-rada.gov.ua

Фото: sokilnyky-rada.gov.ua

У селі Сокільники, що поблизу Львова, триває будівництво найбільшої школи у Західному регіоні України на 660 місць, йдеться на сайті громади.

Читайте також: Школа в Брюховичах. Стало відомо, скільки ще коштів потрібно, аби вона запрацювала

Проєкт школи

Школа буде розташована на вулиці Успенській, неподалік від храму Успіння Пресвятої Богородиці.

Як йдеться у повідомленні, у школі запланували збудувати басейн, спортивні майданчики зі штучним покриттям, тренажерний майданчик зі всім необхідним обладнанням, а також кухню та їдальню. Крім того, встановлять ліфт, пристосований для маломобільних дітей.

Читайте також: «Дистанційка навпаки допомагала», – Матвій Притула, який отримав найвищий бал на ЗНО

Як пояснив голова Сокільницької ОТГ Тарас Сулимко, наявність ліфта зумовлена новими вимогами до будівництва шкіл, які передбачають необхідність створення умов для пересування осіб з обмеженими можливостями.

Читайте також: Львівщина цьогоріч побила рекорд за кількістю 200-бальників на ЗНО

На сьогодні вже встановлені колони їдальні і спортзалу, завершується бетонування колон і кладка цегляних стін третього поверху основного корпусу школи. Проводять підготовчі роботи до бетонування покриття і влаштування конструкцій даху.

Тvoemisto.tv вже більше тижня намагається дізнатися деталі будівництва школи та коли її зможуть завершити, проте наразі відповіді не отримали.

У Стратегії розвитку Сокільницької ОТГ на 2025 рік першим пунктом Тарас Сулимко прописав саме завершити будівництво загальноосвітньої середньої школи на 660 місць у Сокільниках.

«Ми чи не єдина громада в Україні, яка будує школу та дитячий садок за кошти власного бюджету», – зазначив Тарас Сулимко.

Як стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro, Сокільницька сільська рада в результаті відкритих торгів 12 липня 2018 року уклала договір з ТОВ «Вельт-Кепітал» на будівництво загальноосвітньої школи за 166,9 млн грн.

Це вже не перша спроба Сокільницької сільради провести тендер на будівництво школи. Раніше сільрада оголосила аналогічну закупівлю, однак скасувала процедуру у квітні 2018 року, оскільки оголошення містило помилку в частині вартості предмету закупівлі. Тоді очікувану вартість визначили на рівні 153 млн грн, на нових торгах ціна зросла до 188 млн грн.

Нову триповерхову школу збудують на вулиці Успенській в Сокільниках. Навчальний заклад буде розрахований на 660 учнів. Вартість одного навчального місця становить 252 тис. грн. Це більш, аніж вдвічі дорожче, ніж розрахована Мінрегіонрозвитком середня вартість будівництва шкіл в Україні у 2018 році, яка становить 102,7 тис. грн.

Ольга Шведа

Фото Сокільницької ОТГ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!