Поблизу податкової у Львові планують збудувати навчальні корпуси та офісний центр

7460 0
Зі східного боку територія примикає до межі історичного ареалу Львова та потрапляє в буферну зону пам’яток ЮНЕСКО, згідно з історико-архітектурним опорним планом.
візуалізація з детального плану

візуалізація з детального плану

У районі вулиць Чмоли, Козельницької та Енергетичної у Львові пропонують збудувати два навчальні корпуси, офісний центр та облаштувати пішохідно-відпочинкову зону. Йдеться про територію площею 13,2 га, відповідний детальний план якої зараз проходить громадське обговорення. 

Згідно з пояснювальною запискою, уся територія детального плану поділена між землекористувачами.  На території проєктування розташована Державна фіскальна служба, колишній банк «ВТБ» (зараз використовується як офіси різних підприємств) та його парковка, Інститут регіональних досліджень ім. Долішнього НАН України, приватна автостоянка, салон кераміки, автошкола, а також незавершена будівля коференц-залу на 790 місць, придбана у власність Українського католицького університету. Зі східного боку територія примикає до межі історичного ареалу Львова та потрапляє в буферну зону пам’яток ЮНЕСКО, згідно з історико-архітектурним опорним планом.

Читайте також: Ближче до неба. Чи готовий Львів стати містом хмарочосів

Першочергово передбачають, що частину ділянки Державної фіскальної служби передадуть в постійне користування УКУ для обслуговування об’єкта незавершеного будівництва залу на 790 місць, який пропонують реконструювати під центр занять багатоцільового  та спеціалізованого призначення з прибудовою додаткових приміщень. Окрім цього, планують збудувати два навчальних корпуси, об’єднаних  наземним переходом через вул. Проектовану, 1, в комплексі з багатофункційним центром та спорудами громадського призначення.

У південній частині на перспективу пропонують також будівництво офісів, об’єднаних з терасою податкової адміністрації, на першому рівні якої хочуть розмістити заклади торгівлі. На проєктованій терасі має зʼявитися і пішохідно-відпочинкова зона. Додатково пропонують розширити інститут регіональних досліджень ім. Долішнього НАНУ.

Читайте також: У Львові збудують масштабний ІТ-центр та транспортний хаб. Візуалізація

Додамо, що замовником проєкту детального плану території є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, а розробником – ДП ДІПМ «Містопроект». Громадське обговорення проєкту детального плану території триватиме до 26 лютого 2023 року.    

Нагадаємо, що на перетині вулиць Стрийської – Чмолиу планують звести ІТ-парк. У 2018 році на місці майбутнього парку заклали символічну капсулу, яка дає старт будівництву. Згідно із проєктом, IT-парк буде розташований на земельній ділянці розміром 10 гектарів та зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії та понад 4 000 працівників суміжних галузей. Загальні інвестиції у проект становлять 180 млн доларів. Ініціатором проекту виступив Львівський IT Кластер, а пізніше із компанією «Галерея-Центр» домовились про реалізацію цього проєкт. Планували також, що будівництво розпочнеться восени 2019 року  і до кінця 2021 року хотіли завершити першу чергу. Те, як виглядатиме ІТ-парк у Львові, можна дізнатися за посиланням 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!