Податкову міліцію в Україні замінить Бюро економічної безпеки

1328 0
Законопроєкт ще мають розглянути у другому читанні.
Фото: dtkt.ua

Фото: dtkt.ua

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про створення Бюро економічної безпеки, що має замінити податкову міліцію.

Цей правоохоронний орган займатиметься кримінальними порушенням у галузі економіки. Також законопроєкт пропонує забрати в СБУ повноваження розслідувати економічну злочинність.

Директор Бюро призначається за підсумками конкурсу та звільняється з посади президентом. Однак до другого читання в законопроект планують унести поправки про перепідпорядкування керівника цього органу Кабінету міністрів.

Під час перехідного періоду кримінальні провадження передадуть Генеральній прокуратурі, а потім до нового органу, який розпочне свою діяльність, коли в його штаті буде 30% працівників. Загалом же у штаті Бюро буде 4 тисячі працівників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!