Київ

У Києві викрили злочинну групу, яка привласнила 1,5 млн грн бюджетних коштів

514 0
Кошти мали витрачатись на ремонт військової техніки.
Фото: БЕБ

Фото: БЕБ

У столиці судитимуть організовану групу осіб, які заволоділи бюджетними коштами, які були призначені для ремонту військової техніки. Про це інформують у пресслужбі Бюро економічної безпеки України. 

«Детективи завершили досудове розслідування щодо організованої групи осіб, які, зловживаючи службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами. До складу групи входили заступник директора з виробництва ДП, начальник дільниці передпродажної підготовки Центру озброєння і військової техніки та директор приватного підприємства», – йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці встановили що у 2019 році між згаданим держпідприємством та Міністерством оборони України було укладено договір щодо оцінки технічного стану та виконання ремонту складових ЗРК С-300ПТ. Однак службові особи підприємства внесли неправдиві відомості до офіційних документів. Зокрема, про необхідність придбання та отримання від приватного підприємства 17 спецприладів для проведення ремонту.

Пізніше цю закупівлю оформили документально та перерахували на рахунки приватного підприємства 1,5 млн грн.

«Щоб приховати такі дії, службові особи також внесли недостовірні дані до актів на списання товарно-матеріальних цінностей про використання спецприладів в межах проведення ремонту військової техніки для Міноборони. Фактично ж постачання приладів та ремонти не проводились», – додали у БЕБ.

Кошти ж злочинна групу привласнила та розподілила між собою. Зараз обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, Київська міська прокуратура повідомила про підозру директору комерційного підприємства у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на проведення відновлюваних робіт музею Тараса Шевченка.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!