Блаженніший Святослав відреагував на звернення Папи до російської молоді

111116 0
Папа Римський звертався до російської молоді під час всеросійської зустрічі католицької молоді.
Блаженніший Святослав / Фото: ЛМР

Блаженніший Святослав / Фото: ЛМР

Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав відповів на звернення Папи Франциска до російської молоді. Про це повідомила пресслужба Української Греко-Католицької Церкви. 

«Ми сподіваємося, що ці слова Святішого Отця були сказані спонтанно, без жодних спроб історичних оцінок, а тим паче підтримки імперіалістичних амбіцій Росії. Однак розділяємо великий біль, спричинений ними не лише серед єпископату, духовенства, монашества та вірних нашої Церкви, а й інших конфесій і релігійних організацій. Водночас усвідомлюємо і те глибоке розчарування в суспільстві, яке вони спричинили», – зазначив Блаженніший Святослав.

Також зазначив, що ці слова можуть бути сприйняті як підтримка того націоналізму й імперіалізму, який сьогодні став причиною війни в Україні – війни, яка щодня приносить смерть і руйнування для нашого народу.

Читайте також: Читайте також: Чи зрозумів Папа, що відбувається в Україні? Про візит кардинала у москву, війну, МП

«З метою уникнення будь-яких маніпуляцій щодо намірів, контексту та висловлювань, присвоєних Святішому Отцеві, ми очікуємо від Святого Престолу пояснення цієї ситуації. Українська Греко-Католицька Церква разом з усіма громадянами нашої держави засуджує ідеологію «русского міра» та весь кримінальний спосіб «бути росіянами». Сподіваємося, Святіший Отець почує наш голос», – додав Глава й Отець УГКЦ. 

Нагадаємо, що Папа Франциск побажав російській молоді стати «ремісниками миру». Ці слова він виголосив під час телемосту у рамках Всеросійських днів католицької молоді, що відбуваються у санкт-петербурзі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!