Львівські депутати віддали в оренду 5 га території колишнього винзаводу на Погулянці

1292 0
Тут планують збудувати житло та інфраструктуру.
ФОТО: CONTEST.COM.UA

ФОТО: CONTEST.COM.UA

У середу, 27 грудня, депутати Львівської міської ради затвердили технічну документацію із землеустрою на вул. Погулянці, 26-А. Відтак ТзОВ «Аттельмаєр-інвест» отримало в оренду на 10 років ділянки на вул. Погулянці, 26-А та вул. Погулянці, 26, а також дозвіл на поділ земельної ділянки на вул. Погулянці, 26-А. Йдеться про майже 5 га землі на території колишнього винзаводу. За таке рішення проголосувало 47 депутатів ЛМР.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що на цій території має бути виконана спортивна, громадська та житлова функції. А в майбутньому, згідно з пропозицією, яка перемогла на архітектурному конкурсі, на третині території облаштують рекреаційну зону.

Читайте також: «Парк не має стати заднім двором». Що буде з Погулянкою та як її варто

Нагадаємо, ще у травні Виконавчий комітет Львівської міськради погодив рішення щодо організації і проведення Всеукраїнського відкритого архітектурно-містобудівного конкурсу на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вул. Погулянки. Результати конкурсу можна переглянути тут. 

У межах існуючої ділянки пропонується не лише зберегти рекреаційну зону, яка прилягає до існуючого житла, а додати додатково 2 га рекреаційної території. Так, заїзд автомобілів у підземний паркінг з боку вул. Погулянки повинен бути забезпечений з півночі, що дасть можливість уникнути руху автомобілів вулицею у сторону парку. 

Крім того, у межах території проєктування по всій протяжності необхідно сформувати рекреаційну зону вздовж вул. Погулянка у напрямку парку; сформувати рекреаційну зону з інфраструктурою вздовж потічка на південному схилі ділянки Погулянка; дитячий садок для потреб кварталу; створити якісний приклад європейського житла з соціальною та комерційною інфраструктурою з урахуванням сучасних вимог урбанізм

Детальніше про те, що буде з Погулянкою та як її варто змінити, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Для довідки

Погулянка – місцевість Личаківського району Львова, в яку входить лісопарк «Погулянка» і район між ним, Личаківським кладовищем і вулицями Студентською та Зеленою. Назва «Погулянка» походить від слова «гуляти».

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!