Поліція посилює патрулювання в усіх звільнених містах Київщини

1088 0
Наразі правоохоронці здійснюють зачистку території від диверсантів, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів.

Поліція посилює патрулювання в усіх звільнених містах Київщини. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко під час візиту до Макарова, Бородянки, Гостомеля та Бучі. 

«Напрацьована схема посилення поліцейської присутності у звільнених від окупантів населених пунктах. Зокрема, ми збільшуємо, у тому числі за рахунок сил з інших регіонів, кількість патрульних нарядів, працівників спецпідрозділів та оперативних служб для забезпечення правопорядку та оперативного реагування на повідомлення громадян», – каже він.

Читайте також: З Київщини вивезли вже 410 тіл вбитих росіянами мирних мешканців 

Серед основних завдань правоохоронців наразі – допомога місцевим жителям, виявлення диверсантів та мародерів, ретельний огляд вулиць і будівель для знешкодження вибухових пристроїв та боєприпасів.

Також під час візиту на Київщину голова Нацполіції вручив відзнаки працівникам підрозділів поліції Київщини та бійцям КОРДу, які мужньо протистояли російським окупантам.

Читайте також: За злочини відповідальний кожен, хто має російський паспорт. Реакція соцмереж на «Бучанську різанину»

Нагадаємо, 2 квітня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що вся Київська область, яка практично з 24 лютого стала одним з епіцентів протистояння з російськими окупантами, звільнена від загарбників та перебуває під контролем Збройних Сил України. 

Згодом стало відомо про масові вчинки антилюдяності в Бучі, Ірпені, Гостомелі, де знайшли сотні, тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих мирних громадян України. Президент України Володимир Зеленський звинуватив Захід у нерішучості та багаторічних поступках Росії. Він запропонував колишнім лідерам Німеччини та Франції на власні очі подивитися на наслідки звірств росіян у Бучі. Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ посилити санкції проти Росії. Мова, зокрема, про ембарго на нафту, газ, вугілля, закриття всіх портів для російських суден і товарів та відключення всіх російських банків від SWIFT.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!