Поліція повідомила результати масових обшуків у ТЦК

3009 0
Нацполіція провела понад 200 обшуків.
Фото: поліції

Фото: поліції

У середу, 22 серпня, Нацполіція повідомили, що в обласних ТЦК та медичних установах вилучили більше 10 тисяч медичних справ. Загалом провели понад 200 обшуків

Поліцейські вилучили документи, отримані у «привілейований» спосіб. У поліції зазначили, що під час слідства буде перевірятися законність їх одержання, а діям причетних до незаконних схем надана правова оцінка. 

«У межах відпрацювання виявлені масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи даних установ у всіх регіонах країни. За всіма викритими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. За певну винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посадовицю військкомату Львівщини затримали на хабарі

Зазначимо, підставою проведення комплексних заходів стали виявлені поліцейськими масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи даних установ.  

Нагадаємо, 11 серпня президент України доручив звільнити всіх керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)Це рішення було ухвалене на спеціальному засіданні РНБО.

«Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів», – повідомив президент. 

17 серпня президент України Володимир Зеленський таки підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів. У вечірньому зверненні президент зазначив, що на центри комплектування чекає повна заміна керівного складу.

«Воїни, які реально пройшли бойові дії, які реально розуміють, як і кого треба відбирати для наших сил оборони й безпеки, – саме такі воїни будуть керувати роботою територіальних центрів комплектування. Цій системі потрібна гідність. Цій системі потрібна раціональність. Цій системі потрібне вміння дати фронту саме таких людей, які можуть посилити нашу оборону», – сказав він.

За словами глави держави, у кожній з 16 бойових бригад, які він відвідав упродовж тижня, захисники розповідали про проблеми з комплектуванням, а ці проблеми починаються зокрема через роботу військкоматів.

Додамо, що 18 серпня посаду керівника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки залишив Олександр Тіщенко .

 

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!