Олександр Тіщенко залишається у Львові. Що відомо про колишнього військкома

8836 0
Після указу президента із рекомендаціями РНБО звільнити всіх обласних військкомів, Олександр Тіщенко пішов з посади.
Фото: Олександр Тіщенко

Фото: Олександр Тіщенко

У п'ятницю, 18 серпня, керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко повідомив на своїй Facebook-сторінці, що пішов з посади.

«Від початку війни з 2014 моя служба була насичена важкими викликами, досягненнями та навчанням. Я вдячний командуванню Генерального штабу ЗСУ за довіру та підтримку, керівництву Міністерства оборони України за можливість служити на благо нашої країни, а також усім членам нашої команди ТЦК та СП за успішну співпрацю та відданість справі», – написав він.

11 серпня президент України доручив звільнити всіх керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Це рішення було ухвалене на спеціальному засіданні РНБО.

«Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів», – повідомив президент. 

17 серпня президент України Володимир Зеленський таки підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів. У вечірньому зверненні президент зазначив, що на центри комплектування чекає повна заміна керівного складу.

«Воїни, які реально пройшли бойові дії, які реально розуміють, як і кого треба відбирати для наших сил оборони й безпеки, – саме такі воїни будуть керувати роботою територіальних центрів комплектування. Цій системі потрібна гідність. Цій системі потрібна раціональність. Цій системі потрібне вміння дати фронту саме таких людей, які можуть посилити нашу оборону», – сказав він.

За словами глави держави, у кожній з 16 бойових бригад, які він відвідав упродовж тижня, захисники розповідали про проблеми з комплектуванням, а ці проблеми починаються зокрема через роботу військкоматів.

У коментарі Tvoemisto.tv Олександр Тіщенко сказав, що надалі продовжуватиме працювати на Батьківщину, і уточнив, що це буде у Львові.

Також він зазначив, що залишається депутатом Львівської обласної ради (партія президента «Слуги народу»). На запитання журналіста за якою статтею він залишив посаду і чи повʼязане його звільнення із указом президента – не відповів. 

Що відомо про Олександра Тіщенка

Олександр Тіщенко народився 11 грудня 1975 року в смт Красне Буського району Львівської області. Депутат Львівської обласної ради від «Слуги народу», пише Рух Чесно.

У 2022 році очолив Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Президент України нагородив Тіщенка орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

У 2020-му пройшов до Львівської облради від «Слуги народу» (№7 у списку, безпартійний). Тоді ж звільнився з посади головного військового комісара області. 

У 2019 році невдало балотувався на виборах до Верховної Ради на Львівщині (округ №119, самовисуванець). 

У 2016-2020 років працював начальником Львівського обласного військкомату. До цього неодноразово виконував обов'язки головного військового комісара Львівщини. Брав участь в АТО. Полковник ЗСУ. 

У 2015 році невдало балотувався від «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» до Львівської облради (округ №32 та за партійним списком). 

Читайте також: Посадовицю військкомату Львівщини затримали на хабарі

У травні у мережі зʼявилась інформація про те, що нібито Олександр Тіщенко потрапив у корупційний скандал з хабарництвом та зловживання владою.

Перевірка воєнкомів в усіх областях України

Після скандалу з розслідуванням журналістів УП про колишнього військкома Одеської області Євгена Борисова, який незаконно збагатився на 188 мільйонів гривень, президент України Володимр Зеленський заявив про перевірки ТЦК по всій Україні. Станом на 11 серпня стало відомо про 112 кримінальних проваджень щодо посадців військкоматів і 33 підозри. Зловживання зафіксували в різних областях, зокрема Львівській, Донецькій, Полтавській, Вінницькій, Одеській, Київській.

27 липня «NGL.Media» з посиланням на договір дарування повідомили, що сину начальника Личаківсько-Залізничного ОРВК міста Львова Андрія Дубового подарували будинок та прибудинкову ділянку, яку оцінили у суму близько 4 млн грн. 

Оціночна вартість будинку з ділянкою у договорі дарування вказана 876 тис. грн. Проте, за свідченннями експерта з нерухомості, сьогодні ціна такої території становить близько 4 млн. грн. Подарувала ж будинок сину воєнкома 37-річна Альбіна Савчук, яка і купила його п’ять років тому за 1,4 млн грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!