В яких умовах у Львові народжують дітей: родові, палати. Фото

68927 15
У Львові функціонує три пологових будинки – Міський комунальний клінічний пологовий будинок №1 м. Львова, Пологове відділення комунальної 3-ої МКЛ м. Львова та пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Львівський державний обласний перинатальний центр наразі перебуває на реконструкції. Журналіст та фотограф Tvoemisto.tv обійшли усі діючі пологові будинки, щоб показати вагітним жінкам, в яких умовах у цих закладах народжуються діти.

Пологове відділення комунальної 3-ої МКЛ м. Львова,

Локація: вул. Раппопорта, 8

Розповідає старша медсестра акушерського відділення Катерина Гордон.

Загалом пологовий будинок розрахований на 100 ліжок. Вільних місць тут хоча і не багато, але вони здебільшого є. До прикладу, на момент підготовки матеріалу, із 50 місць у акушерському відділенні зайнято було 43 ліжка.

У пологовому відділенні 3-ї комунальної міської лікарні на вул. Раппопорта,8 зізнаються, що це пологовий будинку «старої закалки»: тут провідувати породіллю можуть лише найближчі родичі, та лише по одному. «Якщо приходять двоє одночасно, то заходить спочатку хтось один, а коли він виходить – тоді заходить інший», - пояснює старша Катерина Гордон. Так з одного боку безпечніше, а з іншого – комфортніше і самим матерям – адже, палати не великі, і натовп тут створюватиме дискомфорт, вважає вона.

Попри «стару закалку», від партнерських пологів тут не відмовляються. Щоправда, потрапити на народження своєї дитини чоловік зможе лише після того, як здасть необхідні аналізи та зробить рентген.

Палати тут невеличкі. До пологів жінки перебувають у палатах, що розраховані на 4 місця. Після пологів – у палаті по 2-3 жінок із новонародженими. Платних палат із покращеними умовами у пологовому будинку немає. У кожній палаті є раковина. А от туалет та душ – лише у коридорі.

 

Міський комунальний клінічний пологовий будинок №1 м. Львова,

Локація: вул. Мечнікова, 8

Розповідають заступник головного лікаря - Коваль Ольга Іванівна,

завідувач пологовим відділення - Верхівська Світлана Михайлівна,

завідувач віділення неонатологіі - Миронович Ліля Петрівна.

Родзали.  Є родзали сімейного та індивідуального типу

Родзали сімейного типу – це родзали, де жінка народжує і залишається до самої виписки з родиною безпосередньо тут. Він містить медичну частину і частину, де можуть залишатися члени сімї і до самої виписки допомагати доглядати дитину. Такі родзали оснащені санвузлами: у кожному окремий душ, туалет та раковина. Всі вони мають медичну частину, яка містить ліжко трансформер: тобто воно може бути і гінекологічни кріслом і звичайним ліжком.

Індивідуальні родзали не оснащені окремими санвузлами – туалет і душ один на поверсі. Всі родзали індивідуального типу мають медичну частину, куди жінка потрапляє у переймах, народжує знаходиться 2 години після пологів і після того її переводять у палату сумісного перебування матері із дитиною.

Усі палати дво- або одномісні.

Є окрема кімната для дезінфекції обладнання та обробки інструментарію.

Операційний блок включає в себе 3 палати інтенсивної терапії, тобто прооперована тут перебуває перші дві доби, а потім її переводять у загальні палати

Загалом пологовий будинок може містити 180 жінок, а народжувати одночасно можуть15. Найбільша кількість пологів за добу це 36 пологів.

Наявна окрема кімната для діток, які потребують особливого нагляду, але у більшості випадків дитина перебуває сумісно із мамою. На момент нашого візиту у кімнаті знаходилось дві пари двійнят.

У пологовому будинку може бути від 50 до 70 дітей одночасно.

Якщо діти мають якусь патологію, то їх переводять у спеціалізовані установи, де цим діткам надається необхідна допомога.

Вартість: Ми просимо, щоб нам допомагали, щоб переводили кошти на рахунок установи.

Фіксованої ціни не має.

Пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні,

Локація: вул. Некрасова, 4

У пологовому будинку є два відділення: екстрагенітальної патології вагітних та патології вагітності. Відділення спеціалізоване для надання допомоги жінкам з різноманітною патологією вагітності: від гестози до аномалії пологової діяльності. Але не варто лякатись слова «патологія», адже тут можуть народжувати і просто бажаючі.

Обидва відділення розраховані приблизно на 80 ліжок.

«12 палат на поверсі, де є ще шість пологових кімнат, 11 на поверсі де лежать вагітні жінки та у відділенні патології

Також є відділення інтенсивної терапії та реанімації для жінок і відділення реанімації новонароджених. Під час нашого візиту у відділення інтенсивної терапії там перебували два малюки.

Пологових кімнат є шість. Під час нашого візиту народжувались малята у двох кімнатах, а у третій ми зустріли щасливого татуся, який вже перебував біля матері та новонародженої дитини. У пологових кімнатах дозволяється перебувати членам сім’ї. Це психологічна підтримка.

Палати: у пологовому будинку є індивідуальні палати, де жінка перебуває з дитиною, у такій палаті можуть залишатися члени родини. Також є дво- та тримісні палати, обладнані душовими кабінами та санвузлом. Окрім цього, породілля може потрапити у палату без вигод, тоді душ та туалет доведеться шукати на коридорі.

Вартість: За палати з душем та туалетом породіль просять перерахувати благодійні внески.

 

 

 


Читайте також:
20 Березня, 2017 19:01
оксана Народжувала на Мечнікова....можу сказати що це найкращий медичний заклад!!!!всі фото відповідають реальності....Найкращі лікарі,чудове відношення....працюють професіонали гідні оплати...доречі про оплату-грошей тут ніхто не вимагає!!!!!
1 Листопада, 2016 10:19
Оксана Аж смішно робиться від фото з обласного пологового. Жаль, що не можна додати фото з безкоштовної палати та й платні пофотографували лише найкращі. Лежала у платній, то там і лампа загальна 2 дні не світила і з вікон дуло (поки ми скандалами не добились, щоб щось хоч зробили) і ліжка були самі звичайні, з матрацами що прогинались так, що спина після однієї ночі дико боліла, не кажучи вже про три.
13 Жовтня, 2016 22:41
Анастасія Радянській Союз!!!! Вже по фото можна робити перші висновки про рівень нашої медицини. А так хочеться комфортних умов і дбайливого відношення.
6 Травня, 2016 01:46
христина Народжувала в медінституту антисанітарія страшна ходять збирають на доброчинні внески в по 100 гри в туалеті ручки не закриваються відношення медперсоналу ніяке(тільки і заглядають в кишеню.Коли народила синочка підійшла до мене акушерка і запитала, а ви з лікарю подякували?ну і всім хто брав участь на поло1гах.Звичайно що ми подякували,але наглість шокувала чеснокажучи
10 Лютого, 2016 23:58
юлія Я народжувала в мед інституті 2 роки назад,і ні про які благодійні внески я не чула,мені дуже повезло,там працювали знайомі тому відношення було ідеальне.окрема палата яка милась по 3рази на день нянічки які допомагали цілодобово.але благодійний внесок??????такого не бувае!!!!!!!!!!1платиш стільки скільки тобі скажуть!!!заплатиш менше відношення змінется моментально,навіть маючи знайомих!
30 Грудня, 2015 15:31
Ірина Ніяких благодійних внесків не просять, говорять конкретну суму, палати більш-менш, але гроші явно в них не вкладають, ручка в тоалеті відвалювалась , сам тоалет не закривався, світла над ліжком не було.....
4 Вересня, 2015 12:19
Ліліана Стаття про те, щоб не лякати інших народжувати у Львові. Але після реальних умов в наших пологових в мамів навіть молоко пропадає. Як можуть діти народжуватись і бути перші дні в таких жахливих умовах? Не дивно, що львівянки їдуть народжувати у Польщу...
12 Серпня, 2015 14:42
Наталія Лежала в Медінституті на 1 поверсі в платній палаті №6. Ахахах..коли читаю цей брєд в статті. в платній палаті підлогу мили смердючими ганчірками з якимось освіжувачем хвойним - що просто виїдав слизову оболонку носа!! хто міг - виходив з палати !! і підлогу миють тільки між ліжками, ПІД ЛІЖКАМИ - можна город садити такий шар бруду!! Та й взагалі тільки й заглядають в рот - як би ти їм грошей побільше дав...
3 Липня, 2015 22:00
Оксана Народжувала на Мечнікова, залишилася всім задоволена, чистенько, та умови порівняно з іншими роддомами кращі, про медінститут взагалі мовчу((( Хороші лікарі, сама в Шекети Наталіі народжувала, тому як доведеться ще раз то тільки туди і до неі)
1 Липня, 2015 23:57
Наталя РОДИЛА ПІВРОКУ ТОМУ НА ДЖАМБУЛА...ФОТОГРАФІЇ НЕ ЗОВСІМ ВІДПОВІДАЮТЬ ДІЙСНОСТІ.ЗАЙДІТЬ НА ДРУГИЙ ПОВЕРХ ПОЛОГОВОГО БУДИНКУ ПАЛАТИ БАЖАЮТЬ БУТИ КРАЩИМИ...А В ДУШІ ВОДА ПО ГОДИНАХ...ХТО ВСТИГ ТОЙ МОЛОДЕЦЬ..))ОТ В ТАКИХ УМОВАХ НАРОДЖУЄМО
P.S ХОЧА РОДДЗАЛИ ТЯГНУТЬ НА ТВЕРДУ ЧЕТВІРКУ...
1 Липня, 2015 23:43
Уляна Аж смішно)))))Благодійні внески!!!!Прибігають за тобою відразу...ти ще не відійшов, а вже плати...лежала в платній палаті Медінституту....грибок...душ в різні сторони...ЖАХ!!!Совість би мали, хоча б трошки тих грошей вкладали в ті палати!!!Перші радісні моменти перетворюються на дискомфорт... Страшно уявити, що в безкоштовних палатах!!!
1 Липня, 2015 13:20
Катерина Не знаю, але коли бачу наш обласний, мене кидає в дикий жах, салдепія!
1 Липня, 2015 13:17
Христя "...просять перерахувати благодійні внески", "Ми просимо, щоб нам допомагали, щоб переводили кошти на рахунок установи..." ахахаха)))))) породілей треба було попитати для обєктивності. Бо стаття "нє ачом"
1 Липня, 2015 13:16
Христя "...просять перерахувати благодійні внески", "Ми просимо, щоб нам допомагали, щоб переводили кошти на рахунок установи..." ахахаха)))))) породілей треба було попитати для обєктивності. Бо стаття "нє ачом"
30 Червня, 2015 22:49
Лілія ще б написали як зараз породілі лежать на коридорах на Джамбула, бо хтось гроші вкрав і пологовий на Батальній досі не добудований.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!