Пологові Львова змінюють умови для партнерських пологів через червону зону

1959 0
У Львові не заборонятимуть партнерські пологи, утім потрібно дотримуватись певних вимог.
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Попри червону зону у Львові все ж не забороняють партнерські пологи, як це було торік на початку пандемії. Про це повідомляє Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

Читайте також: «Посидіть дома, почитайте книжку». Андрій Садовий про нові обмеження у Львові

Відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я «Про впровадження у ЗОЗ Львівської області обмежувальних заходів на період перебування у «червоному» рівні епідеміологічної небезпеки» партнерські пологи дозволені за таких умов:

  • присутності не більше 1 партнера на пологах;
  • відсутності у партнера клінічних ознак гострого респіраторного захворювання;
  • наявності  у партнера сертифіката про повний курс вакцинації від Covid-19;
  • або негативного результату тестування на Covid-19 методом ПЛР не пізніше, ніж за 72 години до пологів;
  • або наявності еспрес-тесту на визначення антигена короновірусу SARS-CoV-2 (тест можна мати при собі та зробити у приймальному відділенні);
  • у приймальному покої партнеру проведуть термометрію та зберуть дані анамнезу щодо контакту з інфекційними; хворими протягом останніх 14 днів до моменту пологів.

 

Також партнеру  необхідно мати при собі:

  • Змінний одяг та взуття;
  • Захисний медичний одяг – одноразовий халат, маску, шапочку, високі бахіли;
  • Документ, який засвідчує особу.

 

Нагадаємо, від сьогодні 30 жовтня, Львів як і область переходить в «червону» зону. Працювати зможуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% від коронавірусу двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати вакцинації або ПЛР-тест, дійсний 72 години. Окрім цього, обов'язковими залишаються температурний скринінг, дистанція та маски. Водночас школи (початкова та середня) йдуть з понеділка на онлайн-навчання, а садочки працюватимуть у звичному режимі.

На засіданні Ради єпископів також прийняли рішення рекомендувати вірянам залишатися вдома та слухати службу Божу онлайн. Для тих, хто хоче піти до храму, радять помолитися просто неба на його території. Транспорт у місті працюватиме з завантаженістю у 50%. Пільгові категорії можуть скористатися ним у період з 11:00 по 16:00, за винятком учасників бойових дій в зоні АТО/ООС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!