Польща може долучитися до будівництва автобану через Львів

2690 0
Україна запросила Польщу до будівництва автобану на концесійних умовах.
ФОТО: СТОРІНКА "УКРАВТОДОРУ" У FACEBOOK

ФОТО: СТОРІНКА "УКРАВТОДОРУ" У FACEBOOK

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував Польщі побудувати автобан з Краківця через Броди та Львів до Рівного на умовах концесії. Про це він повідомив на брифінгу з польським прем'єром Дональдом Туском, який у понеділок, 22 січня, приїхав до Києва.

«Я запропонував прем'єр-міністру розглянути можливість участі польської сторони в будівництві автобану Краковець – Львів – Броди – Рівне. Цей автобан має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка, у свою чергу, є продовженням і частиною пан'європейського коридору E40», – сказав Шмигаль.

Читайте також: В «Укравтодорі» назвали вартість проїзду першою платною дорогою через Львів 

Він додав, що польський бізнес може долучитися, і що Україна запрошує до будівництва на концесійних умовах.

Нагадаємо, у березні 2021 року Укравтодор підписав меморандум із компанією Автомагістраль-Південь про будівництво першого концесійного автобану за маршрутом Краковець – Броди – Рівне. Документ передбачав, що компанія своїм коштом підготує пропозиції щодо здійснення державно-приватного партнерства. Автобан планували розпочати будувати в 2022 році, проте не розпочали

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!