Перший автобан в Україні від Краковця до Бродів та Рівного планують будувати наступного року

6057 0
Це має бути сучасна дорога європейського рівня.
фото: сторінка "Укравтодору" у Facebook

фото: сторінка "Укравтодору" у Facebook

Наступного року в Україні планують будувати перший автобан від Краковця до Бродів та Рівного, і для цього вже проведені дослідження, вивчений трафік та є потенційні проєктанти. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, передає Укрінформ.

Читайте також: Укравтодор пропонує вдосконалити норми будівництва доріг. На які зміни очікувати

«Ми маємо 5 проєктів будівництва автобанів, в яких зацікавлені інвестори», – зазначив Шмигаль.

Також Шмигаль наголосив, що Україна активно шукає шляхи ефективної співпраці бізнесу та держави, і державно-приватне партнерство на сьогодні є найефективнішим інструментом.

Як повідомлялося, у липні цього року очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков констатував, що наразі в Україні немає жодної дороги загального користування, яка побудована за кошти приватних інвесторів, і заявив, що нині розробляють два потенційні концесійні проєкти: будівництво дороги Стрий – Мукачево та будівництво дороги Краковець – Броди – Рівне.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна Львова

Нагадаємо, Укравтодор та компанія «Автомагістраль-Південь» у березні цього року підписали меморандум щодо підготовки пропозиції про державно-приватне партнерство у межах проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець – Броди – Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львова). 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!