В «Укравтодорі» назвали вартість проїзду першою платною дорогою через Львів

4471 0
Перша концесійна дорога має з'єднати між собою Краковець на Львівщині і Рівне.
фото: Inspired

фото: Inspired

Проїзд першою концесійною дорогою в Україні – Краковець – Львів – Броди – Рівне – становитиме близько 8 євроцентрів за 1 кілометр. Про це в інтерв'ю Forbes Україна повідомив заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

«У 2022 році розпочалось будівництво першої концесійної дороги Краковець-Львів-Броди-Рівне. Це буде дорога першої категорії завдовжки приблизно 280 км. Техніко-економічне обґрунтування проєкту виконала компанія «Автомагістраль-Південь». Деталей ТЕО не можуть назвати – діє договір про нерозголошення», – каже він.

Читайте також: Північна об’їзна Львова стане частиною транснаціонального коридору Go Highway

Заступник голови «Укравтодору» сподівається, що законопроєт ухвалять у 2022 році. Після цього оголосять конкурс на вибір концесіонера, а старт будівництво вже цього року. За його словами, ця дорога також матиме альтернативну – безкоштовну дорогу.

Додамо, раніше колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян озвучував приблизну вартість проїзду концесійною дорогою Львів – Краковець, яка становила 50-70 євроцентів за кілометр. Пізніше ексочільник «Укравтодору» Славомір Новак повідомив, що проїзд платними дорогами в Україні коштуватиме не більше 7 євроцентів.

Читайте також: Через Львівщину будуватимуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Нагадаємо, ідея будівництва платних доріг в Україні виникла ще 2016 року. За попередньою інформацією, перша концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів – Краковець і сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Корчова-Краковець» зі Львовом. Траса оминатиме населені пункти Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (Північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Протяжність нової дороги мала становити 84,4 км. Дорогу збудують приблизно за 4-5 років. Термін концесії становитиме 49 років, а дорога інвестору має окупитися за рахунок інфраструктурних об’єктів, логістичних центрів уздовж траси та вартості проїзду. 

Окрім цього, Державне агентство автомобільних доріг України та турецька компанія ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» у 2021 році підписали Меморандум про підготовку пропозиції до державно-приватного партнерства у межах будівництва автомобільної дороги за маршрутом Стрий – Мукачево. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!