Польща може скоротити допомогу біженцям із України

1130 0
Польща наступного року може не продовжити виплати українським біженцям.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Наступного року Польща, ймовірно, скоротить фінансову підтримку для мільйонів українських біженців. Про це в інтерв'ю телеканалу Polsat заявив речник уряду Пьотр Мюллер, повідомляє Європейська правда.

За його словами, підтримка біженців, яка включає в себе відмову від вимог щодо проживання та надання дозволу на роботу, вільний доступ до шкіл, медичної допомоги та пільг на сім'ю, не буде продовжена у 2024 році.

Читайте також: У Польщі зменшується кількість українських біженців. Вони їдуть у Німеччину

«Ці правила просто втратять чинність наступного року. Я думаю, що в значній мірі ці правила не будуть продовжені», – зазначив Мюллер.

Зазначимо, напередодні Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців, які втекли від агресії росії проти України, з 4 березня 2024 року до 3 березня 2025 року. 

ЄС активував Директиву про тимчасовий захист 4 березня 2022 року за одностайним рішенням держав-членів, і її було автоматично продовжено на один рік.  Комісія вважає, що причини для тимчасового захисту залишаються, і тому тимчасовий захист слід продовжити як необхідну відповідь на поточну нестабільну ситуацію, яка ще не сприяє безпечному та тривалому поверненню тих, хто користується тимчасовим захистом. Тепер цю пропозицію має затвердити Рада ЄС.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна більше не передаватиме зброю Україні, оскільки сама перебуває в процесі активного переозброєння.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!