Польща надала 3 млн злотих, щоб підтримати вимушених переселенців на Львівщині

1447 0
Допомогу скерують на забезпечення вимушених переселенців належними умовами проживання та ремонт тих приміщень, де вони житимуть.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

З ініціативи Малопольського воєводства Республіки Польща на чолі з маршалком Вітольдом Козловскі Львівська ОВА уклала договір про надання фінансової підтримки Україні. Йдеться про три мільйони польських злотих, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Фінансова допомога та мовні курси. На що можуть розраховувати українці в Польщі

Фінансову допомогу від Малопольського воєводства скерують на:

  • забезпечення вимушених переселенців належними умовами проживання, засобами особистої гігієни, медичними засобами та обладнанням, продуктами і предметами першої необхідності для задоволення первинних потреб в медичних послугах, а також санітарним транспортом;
  • проведення обладнання, ремонт, реконструкцію, розширення та модернізацію будівель або приміщень, призначених для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

 

Нагадаємо, що з кінця березня запрацювала угода між національними банками України Польщі, яка дозволяє українцям обмінювати готівкову гривню на польські злоті.

Про те, які можливості в українців є за кордоном, яка різниця між статусом біженця та особи, яка потребує тимчасового захисту, у яких країнах на Заході кращі умови для перебування наших співвітчизників, читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!