Польща передала Україні танки PT-91

3079 0
Точна кількість танків та додаткових деталей чергового траншу не уточнюється.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Польща передала Україні партію танків PT-91 Twardy. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram. Також цю інформацію підтвердив прессекретар Міноборони Польщі Кшиштоф Платек. Однак точну кількість танків та додаткових деталей чергового траншу не уточнюють.

«Дефіцит у понад 200 танків Т-72 і певної кількості танків PT-91 буде покритий повністю, навіть з надлишком, тому що це танки набагато більш високого, більш якісного рівня», – сказав прессекретар.

Читайте також: У Польщі зібрали кошти на BAYRAKTAR для України

Нагадаємо, що польський уряд із 1 липня більше не виплачує по 40 злотих на день (близько 276 грн) на харчування та проживання українців полякам, які прийняли у себе біженців. Детальніше про те, як українським біженцям повторно перетнути українсько-польський кордон, а також виїхатив інші країни ЄС, коли дні безвізового перебування вичерпані, читайте у публікації.

Для довідки

PT-91 Twardy («Твердий») ​​–  це польський бойовий танк на основі радянського Т-72М1. Він випускався з 1995 по 2002 роки. Головною особливістю цього танка є активна броня для захисту від протитанкової зброї.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!