У Польщі зібрали кошти на Bayraktar для України

1836 0
Внески зробили понад 200 тисяч людей.
ФОТО: Укрінформ

ФОТО: Укрінформ

У Польщі зібрали кошти на Bayraktar для України - 22,5 млн злотих (близько 5 млн доларів США). Кошти в межах акції «Купімо Україні Bayraktar» перевели понад 200 тис. людей, передає Укрінформ.

Читайте також: Притула сказав, коли прибудуть «народні Байрактари» та на що витратять 600 млн грн

Ініціатор акції зі збору коштів на Bayraktar для України відомий громадський діяч, політолог і журналіст Славомир Сєраковський зазначив, що попри досягнення мети акції, збір коштів триватиме ще декілька днів, оскільки є велика кількість бажаючих долучитися до неї. 

За його словами, в неділю так багато осіб хотіли долучитися до акції на фінішній прямій, що сервери тричі зависали. Він додав, що надлишок коштів, зібраних в рамках акції, переведуть на рахунок ЗСУ в Нацбанку України.

Нагадаємо, 22 червня, волонтер і громадський активіст Сергій Притула оголосив збір коштів на три Bayraktar для Збройних сил України. Упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ. 

Після чого, турецька компанія Baykar повідомила, що безкоштовно передасть Україні три ударні безпілотники, на які українці раніше зібрали 600 млн грн.

Додамо, що у Литві також оголосили про збір коштів на Bayraktar. За три з половиною дні литовці зібрали п'ять мільйонів євро для купівлі ударного безпілотника для Збройних сил України. Посол України в Литві заявив, що це перший випадок в історії, коли люди збирали гроші на купівлю «Байрактара».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!