Польща змінила правила в’їзду. Негативний тест на Covid-19 потрібен навіть вакцинованим

2450 0
Важливо, що така вимога стосується, в тому числі вакцинованих осіб.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Від сьогодні, 15 грудня, починають діяти зміни щодо перетину кордону для громадян, які прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України). Інформація про це доступна на інтерактивній карті Міністерства закордонних справ, що постійно оновлюється.

Так, під час перетину кордону подорожні мають надати представникам Прикордонної служби Польщі результати негативного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест зробили. Тест можна робити як в країні, з якої особа прибуває, так і на території Польщі. Важливо, що така вимога стосується, в тому числі вакцинованих осіб.

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Від зобов’язань здавати тест звільняються:

  • учні, які навчаються на території Республіки Польща чи в сусідній країні та опікуни, що їх супроводжують;
  • діти, що відвідують дитячі садочки на території Республіки Польща та сусідніх держав у супроводі опікунів;

 

Ті, хто не нададуть представникам Прикордонної Служби негативний результат тесту,  матимуть відбувати обов’язковий карантин.

Також із 15 грудня робота громадського транспорту дозволена буде лише з заповненням місць на 75%, а ресторанів і готелів – на 30%. Заклади можуть перевищувати ці обмеження лише з винятком для вакцинованих гостей. Ці ж правила поширюватимуться на театри, кінотеатри, спортивні заклади і церкви.

Клуби, дискотеки, танцювальні зали закривають. 

У новорічні дні, з 31 грудня по 1 січня, у будь-яких закритих приміщеннях не можна буде збирати понад 100 людей. Члени родини, які проживають разом з людиною, в якої підтвердили коронавірус, повинні здати тест, незалежно від того – вони вакциновані чи ні.

Читайте також: Польща відкрила кордони для українських туристів

Початкова і середня школа з 20 грудня до 9 січня переходить на дистанційне навчання.

Із 1 березня уряд також впроваджує обов’язкові щеплення від коронавірусу для медиків, учителів та силовиків.

Нагадаємо, що Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для тих, хто повернувся з країн, де стрімко поширюється «Омікрон». Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві. Тепер люди, які понад 7 днів перебували на території вказаних країн протягом останніх двох тижнів, повинні будуть піти на самоізоляцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!