Польські фермери припинили пропуск усіх вантажівок на пункті перетину кордону

939 0
Йдеться про пункт перетину державного кордону «Шегині».
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Польські фермери припинили пропуск усіх вантажівок на пункті перетину «Шегині». Про це у ефірі телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко. 

«О 13-тій годині, як повідомила нам польська сторона, польські фермери відмовилися пропускати будь-які вантажівки, які слідують чи то в бік України, чи то в бік Польщі. Хоч і до цього на цьому напрямку відмічався критичний мінімум перетину кордону вантажівками. До прикладу, за минулу добу цей напрямок перетнули тільки 47 транспортних засобів в обох напрямках. Після 13 години вантажіки не рухаються взагалі», – розповів він. 

Читайте також: У Варшаві розпочався великий протест фермерів. Що відомо

Раніше, президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що протести на польсько-українському кордоні виникли переважно через російську агресію проти України. Він також висловив надію, що блокада кордону буде припинена через перемовини. Згодом у Варшаві заявили, що підтримують ідею зустрічі представників польського та українського урядів разом з представниками ЄС. Утім замість польсько-українського кордону пропонують зустрітися десь у Жешуві чи Варшаві. Відтак зустріч повинна відбутися 28 березня у Варшаві.

Володимир Федорович 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!