Помер багаторічний диригент Львівської національної опери

1351 0
Михайло Дутчак помер на 68-му році життя.
Фото: Львівська Національна Опера

Фото: Львівська Національна Опера

Помер багаторічний головний диригент Львівської національної опери, народний артист України Михайло Дутчак. Про це повідомили у Львівській опері.

Він віддав опері 45 років свого життя.

«Сьогоднішній трагічний день буде закарбований в історію Львівської національної опери, адже у вічність відійшла Людина, Митець, Маестро, який віддав театрові 45 років свого життя, праці, натхнення», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у мерії, Михайло Дутчак працював у Львівському національному академічному театрі опери та балету 45 років. Із квітня 2001 до грудня 2019 року був його головним диригентом. А в 1997-1998 роках – керівником симфонічного оркестру Львівської музичної академії. Разом із колективом оперного театру неодноразово представляв Львів під час міжнародних фестивалів у Польщі, Швейцарії, Катарі, Франції. У 2001 році отримав премію «Львівська слава» за постановку опери «Мойсей», а також премію імені Станіслава Людкевича. У 2003 році став заслуженим діячем мистецтв, у 2017 – народним артистом України.

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!