Помер львівський інженер-конструктор Григорій Шевчук

2681 0
Він розробив низку радянських архітектурних проєктів у Львові.
Фото: Львівська спілка архітекторів

Фото: Львівська спілка архітекторів

22 серпня помер львівський інженер-конструктор Григорій Шевчук. Про це повідомили у Львівській спілці архітекторів. 

Йому був 81 рік. Григорій Шевчук – заслужений будівельник України, кандидат технічних наук, Лауреат Премій ВДНГ та Ради міністрів СРСР, нагороджений відзнаками українських церков (зокрема медаллю УГКЦ священомученика Юрія Змієборця).

За час своєї діяльності розробив велику кількість проєктів для будівництва у Львові, Києві, Одесі, також за межами України. Серед відомих робіт можна назвати: проекти корпусів і гуртожитків Львівської політехніки, реконструкцію Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, Львівської телестудії на Високому замку, меморіальні комплекси – Воїнів Української Галицької Армії на Личаківському цвинтарі, пам’ятник Степану Бандері у Львові, пам’ятник Івану Федорову у Львові, пам’ятник Тарасу Шевченку у Львові, пам’ятник Митрополитові Андрею Шептицькому у Львові (конструктивна частина), десятки проектів церков і інших громадських будівель для міст та сіл Галичини. 

Григорій Шевчук викладав у Національному університеті «Львівська політехніка» та у Львівському Лісотехнічному університеті.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!