Понад 20 тисяч добровольців зголосились до тероборони Львова та області

3259 0
Збільшувати кількість військових станом на зараз не планують.
Фото: 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України

Фото: 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України

Більш ніж 6,5 тисяч у Львові та понад 15 тисяч чоловіків в області вже зголосились до участі в добровольчих формуваннях територіальних громад Львівщини. Про це під час брифінгу сьогодні, 24 березня, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«На Львівщині вже сформовано дві бригади територіальної оборони. Це – 103-тя, яка займається теробороною Львівської області, і 125-та, що обороняє Львів. Штат сформований, збільшення кількості військових станом на зараз не планується. Сьогодні ж в області комплектують добровольчі формування територіальних громад. Їх готують до підписання контрактів», – каже він.

Читайте також: На війні з окупантами загинув підполковник Нацгвардії зі Львівщини

За його словами, нині в місті та області проводять навчання добровольців. Їх навчають як військовій справі, так і наданню меддопомоги. Їм запропонують підписати контракти. Це буде контракт члена добровольчого формування територіальної громади. Такі сили покликані  допомагати батальйонам тероборони вести оборону Львова та області.

Окрім цього, як додав міський голова Львова, сьогодні можна записатися в добровольчі об’єднання, укласти контракт і без відриву від роботи виходити на чергування, патрулювання. Це можна зробити в будь-якій районній адміністрації. Так, охочі записатися будуть в резерві на участь в теробороні як підрозділу Міноборони.

Нагадаємо, що детальніше про те, які збройні формування працюють на Львівщині та у Львові і як до них долучитися, можна дізнатися за посиланням
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!