Львів компенсував пільгові перевезення студентів та учнів на понад 322 млн грн

670 0
Йдеться про фінансування у 2023 році ЛКП «Львівелектротранс» на виконання програми.
Умовне фото

Умовне фото

У 2023 році у Львові на компенсацію пільгового проїзду електротранспортом з міського бюджету виділили 322 млн 404 тис. грн. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з відповіді на інформаційний запит до Львівської міськради.

Компенсації перевізникам виділяли за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Зокрема, учнів та студентів, які користувалися електротранспортом та автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на території Львівської міської територіальної громади. 

Читайте також: Про нові маршрути, е-квиток і брак водіїв. Інтерв’ю з керівником управління транспорту Львова

Як вказують у ЛМР, ці кошти скеровані на розв’язання проблем соціального захисту громадян, які мають право на пільговий проїзд та інші передбачені законодавством України пільги. 

Також додамо, що у 2021 році місто виділило на компенсації перевізникам 330 млн грн, а вже у 2022 році – 500 млн грн. Проте тоді голова бюджетної комісії Львівської міськради Наталія Шелестак зазначила загалом про пільгові перевезення. Наразі ж місто виділило компенсації лише для певних категорій пільговиків, а саме для учнів та студентів. 

Нагадаємо, що нещодавно у Львові уточнили перелік категорій людей, які можуть оформити пільгову персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт та користуватися міським громадським транспортом безоплатно.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!