Понад 360 мешканців Львівщини захворіли на Covid-19 минулого тижня

676 0
Основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень.
Фото умовне

Фото умовне

Впродовж минулого тижня на Львівщині зафіксували 366 випадків захворювання на Covid-19. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«За попередній (40-ий) тиждень на Covid-19 захворіли 366 мешканців Львівщини. Коронавірус циркулює на теренах області, тому варто подбати про захист. Вакцини проти COVID-19 є, і вони залишаються безоплатними для кожного українця», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чим зараз хворіють на Львівщині. Пояснення лікаря

У МОЗ зазначили, що основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень. Тобто дві дози первинної вакцинації та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців. Наразі в Україні є понад 5 млн доз вакцини проти COVID-19. Щеплення залишаються безоплатними для кожного українця. Зробити щеплення можна у відповідних пунктах чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Також в Україні доступна вакцина проти COVID-19 для щеплення дітей з 5-річного віку.

Нагадаємо, що в Україні значно зросла кількість хворих на коронавірус. Якщо у третій тиждень вересня медики зафіксували 2,5 тисячі випадків, то наприкінці місяця це число зросло до 4 тисяч.

Ірина Давосир

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!