В Україні активізувався COVID-19. У МОЗ кажуть, що хворіють діти

1085 0
Частіше хворіють діти до 17 років.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні значно зросла кількість хворих на коронавірус. Якщо у третій тиждень вересня медики зафіксували 2,5 тисячі випадків, то наприкінці місяця це число зросло до 4 тисяч. Про це в ефірі телемарафону розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Серед негативних тенденцій, які ми зараз спостерігаємо, то частіше хворіють діти до 17 років. Так, якщо подивитися саме в розрізі областей, то в нас є такі області-лідерки, як Миколаївська область, де зростання хворих в 4 рази, Вінницька – утричі, Харківська -майже у 2,5 рази. В абсолютних цифрах – це 302 дитини за останній тиждень», – сказав посадовець.

За словами Кузіна, такі цифри свідчать про початок епідеміологічного сезону. У Мінздоровʼя прогнозують, що кількість хворих зростатиме до кінця листопада. Після цього активізується грип.

Читайте також: Чим зараз хворіють на Львівщині. Пояснення лікаря

Головний санітарний лікар наголосив, що кількість летальних випадків від коронавірусу та його ускладнень зросла порівняно з літом. За останній звітний тиждень померло девʼять осіб віком понад 65 років.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус зросла удвічі і у Львівській області. Упродовж останнього тижня в регіоні зафіксували 445 випадків. 38 людей лікуються стаціонарно.

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!