Понад 45 млн грн виділили на утримання вуличного освітлення у Львові за минулий рік

473 0
Окрім утримання, кошти передбачалися і на ремонт зовнішнього освітлення.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

У 2023 році Львівська міськрада виділила 45 млн 174 тис. грн на ЛКП «Львівсвітло», які спрямували на виконання програми поточного ремонту та утримання системи зовнішнього освітлення на території Львівської міської територіальної громади. Про це у відповідь на запит Tvoemisto.tv повідомили у Львівській міськраді. 

Зазначену програму прийняли з метою створення безпечних і комфортних умов для учасників дорожнього руху, підвищення ефективності та надійності мереж зовнішнього освітлення, покращення естетичного вигляду населених пунктів, зменшення травматизму серед мешканців у вечірній час, попередження скоєння правопорушень у нічний час доби. Саме у її межах і здійснили виділення коштів у минулому році. 

Зазначимо, що раніше тодішній директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець повідомив, що за ці кошти мали замінити лампи, кабелі, аварійні опори. У 2022 році на вказану програму виділили 39 млн грн. 

Саму ж програму прийняли ще у 2019 році, а діятиме вона з 2020 до 2027 року.  

Нагадаємо, що у Львові проводять заміну та реконструкцію вуличного освітлення. Зокрема, відновили на проспекті Шевченка та неподалік площі Ринок. Детальніше про зміни – за посиланням

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!