Понад 55 годин опору. Росія намагається змінити тактику на диверсії

2842 0
Українські захисники і захисниці зруйнували плани агресора.
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Ворог намагається змінити тактику. Російські війська обстрілюють житлові квартали, лікарні, навчальні заклади. Оскільки швидкий наступ великими колонами захлинувся, почали активніше застосовувати ДРГ і десант. Мешканців усіх міст закликають повідомляти про підозрілих осіб. Про це у своєму зверненні заявив міністр оборони України​ Олексій Резніков.

Читайте також: У боях за Київ загинув 21-річний військовий із Львівщини 

«Понад 55 годин опору. Наші захисники і захисниці повністю зруйнували плани ворога. Оскільки швидкий наступ великими колонами захлинувся, почали активніше застосовувати ДРГ і десант. Наша армія і тероборона ефективно їх знешкоджують. Але силам оборони потрібна допомога, щоб діяти на випередження.

Звертаюся до усіх. У Києві, Харкові, інших містах діють коригувальники, які можуть навести вогонь на ваші домівки чи прокласти дорогу російським військам. Вони є очима ворога. Якщо ви бачите підозрілих осіб, які встановлюють маяки, наносять мітки, чи не можуть чітко пояснити мету свого перебування у певному місці, затримуйте їх самостійно або інформуйте тероборону», – звернувся Олексій Резніков.

Читайте також: Мітки на дахах будинків можуть бути сигналом маяка, – поліція Львова

Також він попросив мешканців українських сіл і невеликих містечок, а також усіх, хто бачить колони російської бронетехніки, затримувати або спалювати позаду колону з паливом, тоді російські танки просто зупиняться, наші війська їх захоплять і використають проти ворога.

За його словами, станом на сьогоднішній ранок, 26 лютого, кількість знищених російських окупантів перевищила 3000 осіб, понад 200 інтервентів потрапили у полон. Знищено сотні одиниць бронетехніки, зокрема – понад сто російських танків. Учора стінгерами було збито 7 гелікоптерів.

За оперативними даними МОЗ, від рук загарбників за три дні російського вторгнення загинули 198 українців, з них 3 дітей. 1115 людей отримали поранених, зокрема 33 дитини. У боях за Київ вчора ввечері, 25 лютого, загинув офіцер, командир танку із Сокільників, що біля Львова, Віталій Сапило. 

 

 


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!