Понад 60% українців вірять у Святого Миколая, – опитування

1351 0
Водночас 77% українців кажуть, що святкують Різдво 7 січня.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Дві третини українців зазначили, що вірять в Святого Миколая, 35% – не вірять. В Діда Мороза вірять менше – 31%, не вірять – 65%. Про це свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг».

За останній рік зросла кількість тих, хто вірить в Святого Миколая, натомість кількість тих, хто вірить в Діда Мороза не змінилась.

Читайте також: Як святкуватимуть Різдво у Львові під час карантину. Повна програма заходів

Водночас 77% українців кажуть, що святкують Різдво 7 січня. 15% відзначають це свято двічі, як за юліанським календарем (7 січня), так і за григоріанським (25 грудня). Лише 3% відзначають Різдво лише 25 грудня. Натомість 5% взагалі Різдво не святкують. Найбільше тих, хто святкує Різдво у дві дати, або ж за новим стилем – у західних регіонах та у Києві.

56% респондентів зазначили, що найулюбленішим серед новорічних свят для них є Різдво. 28% сказали, що це Новий рік, 6% – День Святого Миколая, 3% – Старий Новий Рік.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv зібрало різдвяні локації у Львові, яких хоч і значно менше, ніж зазвичай, але сповнені магії Різдва. Цьогоріч свято у Львові відбуватиметься в адаптованому до карантинних умов форматі. У місті не проводять великих подій, але певні традиції таки зберегли.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!