Київ

Попри збудовані з'їзди, Дарницький міст є незавершеним об'єктом, а ще два мости аварійні, – Кличко

1157 0
Мер Кличко розкритикував Данрницький міст за відсутність повноцінних пішохідних тротуарів та велосипедних доріжок.

Попри те, що 6 липня відкрили зʼїзди/заїзди на Дарницькому мосту, він поки залишається обʼєктом незавершеного будівництва, оскільки ще не всі з'їзди залишились добудованими. Також на мосту немає повноцінних пішохідних тротуарів та велосипедних доріжок. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко.

Як відомо, після відкриття нових з'їздів, продовжуються роботи із заїздом з набережної Дніпровської набережної в сторону Дарницького вокзалу.

За словами Кличка, місто хотіло добудувати міст самостійно та просило впродовж кількох років передати його на баланс Києва, однак цього не сталося.

«Цей міст — частина інфраструктури Києва, але перебуває на балансі Мінінфраструктури. Сподіваємося, його нарешті введуть в експлуатацію, бо понад 20 років він у незавершеному стані. Упродовж кількох років столиця просила передати споруду на баланс міста — щоб мати змогу добудувати його. Цього так і не відбулося. Нещодавно відкрили зʼїзди з мосту, але він поки залишається обʼєктом незавершеного будівництва. Немає на ньому і повноцінних пішохідних тротуарів, велосипедних доріжок», – зазначив Віталій Кличко.

Така ж ситуація з аварійним мостом Патона, який включи до програми Велике будівництво.

«У 2021 році ми передали його на баланс Міністерства інфраструктури під «Велике будівництво», щоб роботи розпочалися. Цей обʼєкт – памʼятка архітектури, і там багато нюансів, зокрема з Мінкультури, які держава може вирішити максимально швидко. Сподіваємося, його реконструкція не за горами», – сказав мер.

Окрім мосту Патона, в аварійному стані й міст Метро. Кличко зазначив, що місто розробляє проєкт першочергових протиаварійних робіт та планує розпочати оновлення мосту наступного року.

Зазначимо, у випадку ремонтів мосту Патона та Метро саме Дарницький прийме на себе велику частину транспортного потоку, а орієнтовна завантаженість з’їздів сягатиме від 112% до 128%.

Додамо, транспортні експерти прогнозують зменшення недозавантаженості мосту вже найближчим часом, та очікують спад трафіку на перевантаженого аварійному мосту Патона.

Зазаглом, за статистикою мера, у Києві 175 мостів та шляхопроводів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!