Попит на електрокари в Україні зріс майже на 60%

3146 0
Лідером продажів серед легкових електрокарів залишається Nissan Leaf.
Фото: inlviv.in.ua

Фото: inlviv.in.ua

У першому півріччі українці придбали і зареєстрували 3185 електромобілів, із них 2964 легкових і 221 комерційний. Про це повідомляє Укравтопром.

Читайте також: Як електромобілі змінюють людей та чому це важливо

Порівняно з першим півріччям минулого року, попит на електромобілі в Україні зріс на 58%. 91% цих авто становлять вживані електромобілі.

Лідером продажів серед легкових електрокарів залишається Nissan Leaf. І січня по червень українці придбали 1550 автомобілів цієї моделі.

На другому місці Tesla Model S, яких цього року зареєстрували 253 авто. Третім за популярністю став BMW i3 з результатом 189 авто. Електромобіль Fiat 500e обрали 135 українців – і це четвертий результат. Замикає п’ятірку найпопулярніших електромобілів на українському ринку Renault Zoe – 134 шт.

У комерційному сегменті найчастіше купують Renault Kangoo Z.E. – 206 реєстрацій за півроку.

Читайте також: Де у Львові можна зарядити електромобіль. Інтерактивна мапа заправок

Нагадаємо, згідно з оновленими Державними будівельними нормами, 5% паркомісць на стоянках мають бути обладнані зарядками для електрокарів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!