Портников про загрозу ядерного удару: «Кожна країна захоче свою бомбу»

2300 0
Кожен захоче мати свою бомбу і це прямий шлях до зникнення людства.

Якщо росія застосує тактичну ядерну зброю в Україні, світ стане інакшим. У цьому переконаний політичний оглядач, публіцист Віталій Портников.

«Я впевнений, що у разі застосування росією тактичної ядерної зброї світ буде іншим, бо сама ідея Ради безпеки ООН, права вето базується на тому, що нема застосування тактичної ядерної зброї», – сказав Віталій Портников під час публічної дискусії у межах ініціативи «Re:Оpen Ukrаine» в Ужгороді, відповідаючи на запитання від слухача із залу, чи можуть ядерні держави завдати відповідь росії, якщо вона застосує тактичну ядерну зброю по території України.

Читайте також: Віталій Портников: «Формула перемоги у цій війні очевидна»

За його словами, ніхто у світі, окрім росії, її не розрізняє. 

«Будемо сподіватись, що путін не буде з цим експериментувати. Інакше, це буде абсолютно інший світ. Бо, якщо нічого не станеться після цього, то стає зрозуміло, що ідея про те, що п'ять ядерних держав зберігають стабільність, є облудною. Кожна країна зрозуміє, що єдина можливість вижити – це мати ядерну зброю», – пояснив він.

Портников наголосив, що те українське місто, де може бути ядерний удар, стане історичним, і світ перетвориться на світ ядерних держав: «Ніякі ядерні держави потім не скажуть Ірану чи ПАР, чи Бразилії, чи будь-кому іншому, що вони не мають мати ядерну зброю. Кожен захоче мати свою бомбу і це прямий шлях до зникнення людства».

Читайте також: «Ядерний удар, обмін полонених та мобілізація – це політична гра путіна», – експерт

Нагадаємо, президент рф владімір путін погрожує застосувати в Україні тактичну ядерну зброю. 

Повну розмову з Віталієм Портниковим про те, коли закінчиться війна та якою є формула перемоги, читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!