Правоохоронці повідомили деталі затримання посадовця міської ради

4684 0
Він отримав хабар за погодження технічної документації.
Георгій Корнєєв/ Фото: з відкритих джерел

Георгій Корнєєв/ Фото: з відкритих джерел

Вчора, 15 серпня, в.о. керівника управління охорони історичного середовища Георгій Корнєєв разом зі спільницею отримав 1500 доларів неправомірної вигоди. Гроші отримувала його спільниця, яка була поінформована, що займається криміналом. 

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Приватний підприємець переплановував помешкання у комерційне приміщення для відкриття магазину. У цьому йому допомагала фігурантка. Службовець вимагав хабар за погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру», – йдеться у повідомленні.

Наразі Корнєєву інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 ККУ), а його спільниці – пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Імені правоохоронці не розкривають, проте вчора у повідомленні міської ради йшлось про те, що на хабарі затримано в.о. керівника управління охорони історичного середовища.

Читайте також: На хабарі затримали посадовців одного з львівських університетів. Вони вимагали гроші за сесію 

Слідчі дії тривають. Наразі вирішують питання про відсторонення посадовця від займаної посади та обрання затриманим запобіжних заходів.

Нагадаємо, у Львові викрили та повідомили про підозру начальнику Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та начальнику одного із відділів цього ж відомства. Їм інкримінують пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!