Посадовиці Львівської міськради Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід. Деталі справи

3001 0
Колишню очільницю управління екології ЛМР підозрюють у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем.
Фото: лмр

Фото: лмр

Личаківський районний суд 29 лютого обрав запобіжний захід колишній очільниці управління екології Львівської міськради Олександрі Сладковій, яку підозрюють у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем. Про це першим повідомило видання Zaxid.net

Як стало відомо Tvoemisto.tvз Єдиного державного реєстру судових рішень, теперішня заступниця директора департаменту економічного розвитку Олександра Сладкова у листопаді 2022 року, очолюючи управління екології та природних ресурсів ЛМР, уклала договір на очистку чотирьох львівських водойм із підприємцем Любомиром Сікорою, який єдиний взяв участь у відповідному тендері на 1,2 млн грн. Йдеться про водойми у таких парках – Піскові озера, Снопківський, Горіховий гай та парк Архангела Михаїла.

Сторона обвинувачення ж вказала, що чиновниця ЛМР знала про завищену ціну цих робіт та про те, що вони не завершені, проте у грудні 2022 року всеодно завірила два акти виконаних робіт. Відтак підприємцю не тільки заплатили за роботи, виконання яких документально не підтверджено, а і переплатили йому на 758 тис. грн. Йдеться про вказані у актах виконаних робіт роботи екскаватора, які не підтверджені документально.

Щодо запобіжного заходу, то Олександрі Сладковій обрали особисте забов’язання. Жінці заборонили виїжджати зі Львівської області, спілкуватися з свідками справи та в обов’язковому порядку прибувати до суду та на вимогу слідчих і прокурорів. 

Зазначимо, Олександра Сладкова з 2019 року очолювала управління екології та природних ресурсів ЛМР. У березні 2023 року перейшла на посаду заступника директора департаменту економічного розвитку та координуватиме проєкти щодо впровадження зелених технологій.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо про вручення підозри чиновниці ЛМР Олександрі Сладковій.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!