Пошкодження будівлі Офісу Президента оцінили у 2 мільйони гривень

1823 0
Вчора, 20 березня, активісти провели під будівлею акцію на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка.
Фотоскрін із відео ОП

Фотоскрін із відео ОП

За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюють приблизно у два мільйони гривень. Про це повідомили в ОП.

«Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими. Нагадаємо, перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ ст., інші добудовані на початку ХХ ст», – йдеться у повідомленні Офісу Президента.

Читайте також: Штурм Офісу президента. Уночі між поліцією та протестувальниками сталися сутички

Нагадаємо, що увечері 20 березня кілька сотень людей влаштували біля будівлі Офісу президента акцію на підтримку екслідера «Правого сектору» Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років та трьох місяців позбавлення волі. Дехто з учасників кидав фаєри та петарди у будівлю, розмалював стіни ОП, а також розбив вікна.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція не втручається в протест, який відбувався під стінами Офісу Президента. Дії протестувальників він назвав провокацією, а не мирною акцією. Він додав, що кілька десятків осіб будуть нести відповідальність за хуліганські дії.

Після акції прихильників Сергія Стерненка під будівлею Офісу президента поліція затримала одного з учасників, ветерана АТО Владислава Сорда (Стафійчука). Біля Печерського відділку поліції, куди його повезли, сталися сутички між правоохоронцями та активістами.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!