Постраждалим під час вибуху на львівському ярмарку провели перші операції

5254 0
Усі четверо госпіталізованих є працівниками закладу, у якому сталася пожежа
фото: ДСНС

фото: ДСНС

Двоє постраждалих від вибуху на різдвяному ярмарку досі перебувають у реанімації, ще двоє — в опіковому відділенні. Їм провели перші оперативні втручання, повідомляє прес-служба ЛМР.

Зі слів медиків, стан пацієнтів важкий, опіки глибокі, але вони роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію. Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що всі постраждалі є працівниками закладу, у якому відбулася пожежа.

«Двоє осіб — хлопець і дівчина 22−23 років — перебувають в опіковому відділенні. Ще двоє осіб — чоловік 50 років та дівчина 23 років — перебувають в реанімації. Стан дівчини важкий, є опіки обличчя, дихальних шляхів. Стан чоловіка дуже важкий. На поверхні тіла 50% опіків. Окрім невідкладної допомоги, пацієнтів ще чекатиме тривала реабілітація», — каже він.

За словами Андрія Садового, організатори ярмарку візьмуть на себе витрати, пов'язані з лікуванням та реабілітацією, а також виплатять постраждалим матеріальну допомогу.

Нагадаємо, сьогодні, 22 грудня, приблизно о 13:15 у ятці на різдвяному ринку біля Львівської опери сталася пожежа, ймовірно спричинена вибухом газового балону. У результаті госпіталізували чотирьох осіб, ще один постраждалий звернувся по допомогу до медиків самостійно. У Львівській міській раді відбулось позапланове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, яка прийняла рішення призупинити роботу всіх ярмарків у Львові на час перевірок. До 17:00 23 грудня районні комісії мають обстежити ярмарки на наявність газового устаткування та перевірити стан їхньої протипожежної безпеки, після чого вирішать, чи відновлювати роботу ярмарків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!