Постраждалим від ракетного удару по Львову виплатять майже 300 тисяч гривень

1783 0
Йдеться про мешканців будинку, які пошкоджені від ракетного удару 15 серпня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Мешканцям будинків, що постраждали внаслідок ракетного удару росіян по Львову 15 серпня, виділили 300 тисяч гривень відшкодування з міського бюджету. Відповідне розпорядження підписав міський голова Львова Андрій Садовий 21 вересня.

Йдеться про мешканців, які подали заяви про надання матеріальної допомоги на ліквідацію наслідків ракетного удару, відповідно до Програми ліквідації наслідків надзвичайної ситуації внаслідок ракетних ударів по будинках Львова зі сторони країни-агресора російської федерації. 

«Надати з бюджету Львівської міської територіальної громади матеріальну допомогу мешканцям м. Львова на ліквідацію наслідків ракетного удару по будинках м. Львова 15.08.2023 на загальну суму 299 324,12 грн. Для часткового відшкодування витрат/оплати послуг за встановлення/відновлення пошкоджених вхідних дверей до житлового приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань внаслідок ракетного удару 15.08.2023, на загальну суму 16 000,00 грн», – йдеться у розпорядженні.

Читайте також: «Приліт» по Львову, збита ракета та ППО. Що кажуть експерти

Для часткового відшкодування витрат/оплати послуг за виготовлення металопластикових вікон/пакетів у житлових приміщеннях, які зазнали ушкоджень/руйнувань внаслідок ракетного удару з загальної суми виділили 283 324,12 грн. Виплати контролюватиме заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

Нагадаємо, що 15 серпня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Львову.  Уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Також невеликі загоряння фіксували і в інших частинах міста. В одному з гіпермаркетів через падіння уламків ракети стався обвал стелі. Загалом вартість збитків унаслідок ракетного удару становлять понад 20 мільйонів гривень. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!