Київ

Повітрофлотський проспект не зможуть перейменувати на Повітрянофлотський. Київрада знову збирає пропозиції

850 0
Оскільки проєкт рішення про перейменування двічі не набрав необхідної кількості голосів у сесійній залі, він вважається відхиленим.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київрада вдруге провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський. Про це повідомив член комісії з перейменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Оскільки проєкт рішення про перейменування двічі не набрав необхідної кількості голосів у сесійній залі, він вважається відхиленим.

Повторний збір пропозицій для перейменування Повітрофлотського проспекту мають відкрити упродовж 45 днів (від 13 липня).

Водночас удруге подати варіант назви «Повітрянофлотський», за який проголосувала більшість містян і який рекомендувала експертна комісія, буде неможливо, тому що він вважається відхиленим Київрадою, каже Мартиненко-Кушлянський.

Повітрофлотський проспект також пропонували назвати проспектом Європейського Союзу. Партія «Європейська солідарність» створила рекламну кампанію в Києві та інших регіонах, щоби просувати цей варіант під час голосування в застосунку «Київ Цифровий».

Оскільки він все ж не набрав достатньо голосів, на честь ЄС запропонували натомість перейменувати проспект Правди. Відповідний проєкт рішення поки що на розгляд не виносили, «а про всяк випадок тримають у заручниках», додає Мартиненко-Кушлянський.

Нагадаємо, що за результатми голосування у застосунку  «Київ Цифоровий» кияни підтримали перейменування проспекту Правди на проспект Європейського Союзу, а Повітрофлотський проспект і вулицю на Повітрянофлотський проспект і Повітрянофлотську вулицю.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!