Повітрофлотський проспект у Києві закликають перейменувати на проспект Європейського Союзу

5036 0
Перейменування символізуватиме рух України до Європейського Союзу.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

У мережі з'явилося звернення громадських діячів, які закликають столичну владу перейменувати Повітрофлотський проспект.

Нову назву запропонував колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко. За його словами, зараз саме той час, щоб прибрати зі столичних топонімів сліди російського минулого, оскільки воно приносило Україні лише трагедії.

Читайте також: у застосунку "Київ Цифровий" триває голосування за перейменування станцій Київської електрички

Відповідне зверення Огризко опублікував у Twitter.

Підписали звернення політолог Михайло Басараб, волонтер Мирослав Гай, правозахисник Йосип Зісельс, а також громадські діячі Михайло Гончар, Андрій Левус, журналіст Сергій Квіт та дипломат Данило Лубковський.

У зверненні сказано, що назва "Повітрофлотський проспект" з'явилася "в ознаменування розвитку та зміцнення Червоного повітряного флоту". Наразі спадкоємці червоного авіафлоту займаються обстрілом території України, вони запускають по містах ракети, скидають бомби, вбивають людей.

Читайте також: у Києві планують перейменувати бібліотеку імені Чехова

Натомість пропонована назва символізуватиме інтеграцію України до Європейського Союзу, стане символом того, що українцям місце – у європейській родині.

Зазначимо, що у 2022 році Київ посів перше місце за кількістю дерусифікованих топонімів.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!