Україна

Повітряні Сили знищили 21 ворожий шахед під час атаки на Україну

448 0
Дрони знищували в межах шести областей.
МОБІЛЬНА ВОГНЕВА ГРУПА ППО. ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

МОБІЛЬНА ВОГНЕВА ГРУПА ППО. ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

У ніч на 5 січня ворог атакував Україну ударними БпЛА типу «Shahed». Атака тривала двома хвилями з району Примосько-Ахтарськ – рф та мис Чауда – Крим. Про це повідомили у Повітряних Силах. 

Усього зафіксовали пуски 29 ударних БплА «Shahed-136/131». До відбиття повітряного нападу залучили мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил. 

Читайте також: Скільки тривог лунало в Україні у 2023 році та скільки з них на Львівщині

Протиповітряна оборона збила 21 із 29 ударних БпЛА в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей. Частину безпілотників ворог спрямував по прифронтовій зоні Херсонської та Миколаївської областей.

Більшість шахедів знищили підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

Нагадаємо, у п'ятницю, 5 січня, росіяни атакували Україну шахедами. Військові повідомили про загрозу ударних БпЛА з півдня о 3:53 годині. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!