росія атакує Україну шахедами. Що відомо. Оновлено

1066 0
рф почала обстріл о 3:53 годині.
ФОТО: ПОВІТРЯНІ СИЛИ

ФОТО: ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У п'ятницю, 5 січня, росіяни атакують Україну шахедами. Станом на 8:34 групи ударних БпЛА рухаються на Старокостянтинів із півдня та заходу. Повітряні Сили попереджають про загрозу застосування балістичного озброєння зі південного сходу. У разі оголошення тривоги у області, потрібно прямувати в укриття. 

Хронологія подій

Військові повідомили про загрозу ударних БпЛА з півдня о 3:53. Кілька груп шахедів на Херсонщині, прямували на північний захід на межі Дніпропетровської та Миколаївської областей. О 4.11 повітряники зафіксували ще декілька груп ударних БпЛА на Херсонщині, вони рухалися на північ.

О 4.30 у Кіровоградській області було оголошено загрозу застосування БпЛА. Декілька груп облетіли Кривий Ріг з півночі та рухалися у західному напрямку.

О 5.01 для Кропивницького виникла загроза зі сходу. О 5.05 військові повідомили, що групи рухаються між Вознесенськом та Первомайськом у західному напрямку.

О 5.28 загроза застосування БпЛА виникла для Одеської області. О 5.41 поширилася на Черкаську область.

Читайте також: Сили оборони попередили про високий ризик ракетного обстрілу 

О 6.21 військові оновили дані щодо руху шахедів: одна група тримала напрямок із півдня через Смілу у напрямку Черкас; ще декілька груп на Одещині рухалися у західному напрямку та наближалися до Вінницької області. Тому о 6.37 загроза застосування ударних БпЛА поширилася на Вінницьку область.

О 6.52 військові повідомили про рух групи з Черкаської області з вектором руху на захід через Київську область на межі з Вінницькою.

О 6.58 загроза застосування ударних ворожих БпЛА виникла для Чернівецької та Хмельницької областей. Окрім цього, група на Вінниччині вздовж кордону з Молдовою рахулася в напрямку Хмельниччини.

О 7:47 стало відомо, що шахеди наближаються до Калинівки (Вінницька область) зі сходу з вектором руху на Хмельницький.

О 8:34 Повітряні сили попередили, що групи ударних БпЛА рухаються на Старокостянтинів із півдня та заходу.

О 9:39 оголосили відбій загрози застосування балістичного озброєння. Загроза ударних БпЛА залишається для Хмельницького району.

О 10:29 оголошено відбій загрози ударних БпЛА для Хмельницької області.

Нагадаємо, 29 грудня Львів зазнав масованої атаки. російські окупанти випустили шахеди та крилаті ракети по місту.

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!