Пожежно-рятувальний пост у Східниці залишили до кінця року

1005 0
Раніше пост перевели до Борислава, через що час доїзду рятувальників збільшився до 15-20 хвилин.
Фото: ДСНС Львівщини

Фото: ДСНС Львівщини

Головне управління ДСНС України у Львівській області та ПрАТ «Полонина» уклали договір на розміщення рятувальників у Східниці до 31 грудня 2020 року. Про це повідомили надзвичайники на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: На Львівщині побудують міст, який має покращити сполучення між чотирма районами

Договір уклали 1 жовтня після того, як 18 вересня державний пожежно-рятувальний пост у Східниці, який належить 6 державній пожежно-рятувальній частині м. Борислав, змінив місце дислокації через відсутність приміщення.

В управлінні зазначили, що частина не зможе постійно здійснювати такі видатки у 2021 році і ящо після закінчення терміну дії договору і у разі відсутності сприяння з боку селищної ради у подальшій дислокації підрозділу в смт. Східниця, рятувальники будуть змушені повернутися у Борислав. 

«Оплата оренди завдасть додаткове суттєве фінансове навантаження на бюджет рятувальників, що в свою чергу зменшить їх можливості здійснювати необхідні видатки на підтримання боєздатності пожежно-рятувальної техніки», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що східницькі надзвичайники обслуговували не тільки смт. Східницю, але й гірські села Дрогобицького, Турківського та Сколівського районів.

Читайте також: У курортній Східниці хочуть побудувати нову автостанцію

Упродовж тривалого часу для пожежників в оренду на безоплатній основі приміщення надавало ПрАТ «Полонина», яке звернулось до Східницької селищної ради з проханням урегулювати питання про оренду приміщень. Проте питання щодо оренди приміщень селищна рада так і не вирішила.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!