Правоохоронці викрили на Львівщині зрадника, що намагався дискредитувати ЗСУ

2671 0
Зловмиснику загрожує позбавлення волі на термін до 8 років.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ на Львівщині викрила ще одного посібника ворога, який поширював наративи кремлівської пропаганди та дискредитував Збройні Сили України. На особистій сторінці в одній із заборонених соцмереж чоловік поширював заклики до припинення існування України. Тепер його притягнуть до відповідальності.  

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі управління СБ України у Львівській області, йдеться про 60-річного мешканця Макіївки, що переїхав на Стрийщину. А його рідні і надалі перебувають на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Обшуки СБУ в церкві мп у Львові. Що виявили правоохоронці

«У ході слідчо-оперативних дій встановили, що «кремлівський шанувальник» активно прославляв злочинні дії армії ворога, поширював дописи про «славну армію рф» та підтримував окупацію нашої держави», повідомили правоохоронці.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечування збройної агресії російської федерації проти Україні, глорифікація її учасників) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на термін до 8 років.

Нагадаємо, що на Львівщині правоохоронці викрили схему ввезення для легалізації з-за кордону значних сум гривень, викрадених на тимчасово окупованій території України. 
_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!