Київ

Правоохоронці затримали чотирьох осіб у справі про закрите укриття у Києві

896 0
Наразі прокуратура готує повідомлення про підозру.

Правоохоронці затримали 3 посадовців та охоронця медзакладу у справі про закрите укриття під час атаки росіян, внаслідок чого загинули 3 людей, зокрема дитина. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.
 
У межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття затримано у порядку ст. 208 КПК України чотирьох осіб: першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця.
 
Щодо останнього, за даними керівника Деснянської окружної прокуратури Києва Антона Єфімова, медичне освідування показало, що охоронець поліклініки був тверезим. Про це він розповів у коментарі Суспільному
 
Втім невживання алкоголю не стане пом'якшувальною обставиною. Охоронцю готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 135 КК України – залишення в небезпеці, яке призвело до смерті. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
 
Трьом іншим затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 367 КК Українислужбова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.
 
Наразі слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
 
 
 
 

Додамо, у КМДА правоохоронці розпочали обшуки у справі про закрите укриття в поліклініці, унаслідок чого загинули 3 людей. У рамках проваджень, відкритих щодо службової недбалості та залишення у небезпеці, проводяться слідчі дії в лікарні та райдержадміністрації району.

У Міністерстві внутрішніх справ також підтвердили, що поліція почала кримінальне провадження через ситуацію з закритими бомбосховищами під час нічної ракетної атаки на столицю. Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко, усі винні будуть знайдені і покарані.

Крім того, за його словами, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно перевірятимуть доступність і стан бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

Читайте також: у КМВА пояснили, хто повинен відповідати за зачинені укриття

Додамо, Рада оборони Києва ініціює скликання 2 червня за участі керівників фракцій Київради та представників громадськості. Головна тема зібрання стане обговорення стану та використання споруд цивільного захисту у Києві.

Окрім цього міська влада залучить громадськість до перевірки доступу до укриттів. Група громадського моніторингу «Озон» збирає та надає Департаменту адреси укриттів, на які скаржаться мешканці. Наразі вже проведено низку спільних інспекцій. 
 
Щоб долучитися, звертайтеся на офіційну електронну пошту Департаменту муніципальної безпеки: [email protected].
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!