Представниця ООН виїхала в Запоріжжя готувати можливу евакуацію з Маріуполя

1055 0
Минулої ночі росіяни завдали близько 50 авіаударів по Маріуполю.
Фото умовне/Evgeniy Maloletka

Фото умовне/Evgeniy Maloletka

Координаторка ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані повідомила, що виїхала до Запоріжжя для підготовки до евакуації з Маріуполя. Про це Лубрані написала у своєму Twitter. 

«Генеральний секретар Антоніу Гутерреш прибув в Україну для зустрічі з президентом Зеленським. На його прохання я їду до Запоріжжя для підготовки до, сподіваюсь, евакуації з Маріуполя. ООН повністю мобілізована для порятунку життів українців і надання допомоги тим, хто її потребує», – написала вона.

Зазначимо, що Генсек ООН Антоніу Гутерреш прибув до України після візиту до Москви. Там він зустрівся з президентом рф володимиром путіним і запропонував створити координаційну групу, через яку погоджувались би «зелені коридори» для цивільних осіб та гуманітарних вантажів. Згодом в Кремлі повідомили, що домовленостей не було. 

Читайте також: В Маріуполі бійці просять про процедуру, на яку під час Другої світової погодився Гітлер

Також додамо, що сьогодні, 28 квітня, Антоніу Гутерреш відвідав Бородянку. Про це повідомив у Twitter Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні. 

«Я уявляю свою сім'ю в одному з цих будинків, тепер зруйнованих та чорних. Я бачу, як мої онучки в паніці тікають. У 21 столітті війна не може бути прийнятною», – зазначив Гутерреш під час візиту до Бородянки. 

Нагадаємо, що минулої ночі росіяни завдали близько 50 авіаударів по Маріуполю, а також скинули велику кількість фосфорних бомб. 27 квітня командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський попросив застосувати до захисників Маріуполя процедуру «екстракшн» за прикладом операції в Дюнкерку в 1940-му році.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!