Прем’єр-міністр анонсував продовження карантину до травня

10329 0
Наразі карантин офіційно триває до 24 квітня.
Фото: Кабмін

Фото: Кабмін

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про можливе продовження карантину до травня. Про це він сказав на засіданні уряду сьогодні, 8 квітня.

Читайте також: Від штрафу до криміналу: Як ЛОДА стежитиме за порушниками правил карантину

«Якщо буде зафіксовано динаміку зменшення захворювання, то лише у травні ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено 14 квітня, як було розповсюджено у фейкових інформаціях. Протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений до 24 квітня і, найімовірніше, буде продовжений до початку травня», – сказав він.

Він додав, що ВООЗ також дало Україні рекомендації продовжити карантин, адже там вважають, що це ефективний спосіб зупинити пандемію.

«Карантинні заходи неодмінно будуть послаблені. Але про це можна буде говорити лише в травні, за умови зниження динаміки захворюваності на Covid-19 в Україні», – каже прем’єр-міністр.

Читайте також: В Україні хочуть посилити карантин, бо чекають пік захворюваності на Covid-19

Нагадаємо, що карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні має тривати до 24 квітня. На початку квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. 

За його словами, за два-три тижні ті, хто зараз хворий, мають вилікуватись, а введенні обмеження не дадуть хворобі поширюватись далі. Поступове послаблення карантину відбуватиметься у кілька етапів. Насамперед на роботу зможуть вийти люди працездатного віку, а паралельно будуть відновлювати повноцінний рух громадського транспорту.

Втім, як розповів Tvoemisto.tv голова ЛОДА Максим Козицький, карантин можуть продовжити щонайменше до 16 травня. 7 квітня видання LB із посиланням на власні джерела оприлюднило імовірний графік виходу з карантину, але в Офісі президента цю інформацію спростували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!