В Україні хочуть посилити карантин, бо чекають пік захворюваності на COVID-19

3692 0
Жорсткіші обмежувальні заходи допоможуть зменшити кількість критичних та летальних випадків захворювання.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу сьогодні, 3 квітня, повідомив, що найближчим часом в Україні очікують піку захворюваності на коронавірусну хворобу.

«Ми детально вивчаємо ситуацію у країнах Європейського союзу і прогнозуємо, що найближчим часом нас очікує пікове зростання на території України», – говорить Віктор Ляшко.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як за добу зросла кількість хворих на коронавірус

Тож МОЗ пропонуватиме уряду запровадити більш жорсткий карантин та обмежити мобільність людей, щоб пройти пік без великих навантажень.

«Ми пропонуємо жорсткіші заходи, тому що наші розрахунки показують, що при введені додаткових заходів щодо ізоляції та обмеження мобільності ми зможемо значно зменшити кількість критичних і летальних випадків унаслідок коронавірусної хвороби», – каже Віктор Ляшко.

Читайте також: Сидіть вдома – це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії коронавірусу

Нагадаємо, голова ЛОДА Максим Козицький в ефірі Tvoemisto.tv сказав, що вважає, що до 24 квітня в Україні потрібно посилити карантинні обмеження. За прогнозами Максима Козицького, карантин в Україні можуть продовжити до середини травня.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!