Президент підписав закон про державну підтримку Пласту

1637 0
У документі ідеться про державну підтримку пластового і скаутського руху.
фото: лмр

фото: лмр

Президент Володимир Зеленський підписав закон про державну підтримку пластового руху та скаутських організацій. Доопрацьований варіант закону Верховна Рада ухвалила 17 грудня.

Читайте також: Фото дня. Пластуни передали Львову Віфлеємський вогонь

Доопрацьований Закон стосується як пластових, так і скаутських громадських об’єднань. Питання визнання історичного внеску Пласту відображено у преамбулі. Окрім того, у статті 1 додані визначення скаутського руху, пластового та скаутського методів, пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми, пластових, скаутських громадських об’єднань.

Тепер місцева влада має розробляти програми для дітей і молоді, залучаючи пластові та скаутські громадські об’єднання до їх укладання та – за згодою – реалізації.

Натомість держава має сприяти та створювати інфраструктуру для поширення пластового та скаутського рухів за кордоном, що проводять освіту та виховання українською мовою.

Читайте також: Нова керівниця львівського Пласту: Нам важливі не гроші, а визнання

Нагадаємо, 4 вересня Володимир Зеленський повернув Верховній Раді законопроєкт про державне визнання та підтримку скаутської організації «Пласт», за який ВРУ проголосувала 30 травня. Закон мав на меті допомогти законодавчо внормувати підтримку пласту з державного бюджету та з бюджетів місцевого самоврядування.

Довідка

«Пласт» – скаутська організація України, метою якої є сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт виховує свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і провідників українського суспільства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!